Lotta Haralalta pysäyttävä someavautuminen: ”Kunpa olisin vuosia aiemmin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen aitajuoksija Lotta Harala oli taannoin median pyörityksessä kun kävi ilmi, että nainen oli kaikessa hiljaisuudessa kärsinyt kolmen kuukauden kilpailukiellon jäätyään kiinni kielletyn lisäravinteen käyttämisestä. Dopingnäytteestä löytyi viitteitä piristeestä, jonka käyttäminen kilpailussa on kielletty. Haralan mukaan kielletty aina oli päätynyt naisen kehoon kreatiinivalmisteesta.

Haralan elämään ja uralle on mahtunut monien muiden tavoin ylä- ja alamäkiä, ja nyt hän on julkaissut sosiaalisessa mediassa erittäin avoimen kirjoituksen, joka on pysäyttänyt tuhannet muutkin miettimään elämäänsä ja ennen kaikkea itsensä kohtelemista. Lotta kirjoittaa pitkän ja henkilökohtaisen tekstin otsikolla ”Kunpa olisin vuosia aiemmin” ja jatkaa sitä muun muassa seuraavasti.

– Tajunnut kuinka paljon vähempi riittää! Kuinka helppo, rento, salliva ja huomattavasti mielekkäämpi tapa syödä ei pelkästään riitä, vaan tuottaa selkeästi paremman lopputuloksen kaikilla mittareilla mitattuna, Lotta Harala kirjoittaa.

Lisäksi urheilutähti kertoo toivovansa, että olisi ottanut terveysongelmansa aiemmin vakavasti ja uskaltanut nauttia elämästä esimerkiksi käydessään miesystävänsä kanssa ravintolassa syömässä. Pysäyttävin seikka liittyy kuitenkin itsensä rakastamiseen, joka on jokaisen ihmisen itsetunnon kannalta ensiarvoisen tärkeä taito.

– Rakastanut itseäni edes vähän. olisin vihannut ja inhonnut itseäni edes hitusen vähemmän. Vapauttanut itseni tuosta vankilasta, jonne itseni sysäsin. olisin halunnut elää enemmän kuin lopettaa elämän, Harala avautuu.