Poliisi tutkii Tori.fi -petoksia – tekaistuilla maksutositteilla huijattu

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisilla on esitutkinnassa Tori.fi-palvelussa tapahtunut epäilty petosvyyhti. Tapauksissa myyiä huijattiin tekaistuilla maksutositteilla. Toisiinsa liittymättömät tapaukset sattuivat heinä-marraskuun välillä tänä vuonna.

Kaikissa tapauksissa epäilty oli halunnut ostaa Tori.fi:ssä myynnissä olleen tuotteen, esimerkiksi puhelimen tai tietokoneen. Myyjät ja epäillyt olivat sopineet kauppoja julkisille paikoille eri puolille Helsinkiä. Ostajat väittivät yleensä maksaneensa tuotteen myyntitilanteessa, ja esittivät todisteeksi väärennetyn maksutositteen.

Esimerkkitapauksessa asianomistaja myi Tori-palvelussa tietokonetta 2 100 eurolla, ja sopi ostajan kanssa kaupat Helsingin keskustaan. Ostaja esitteli asianomistajalle matkapuhelimestaan tilisiirtotositetta ja sai tietokoneen. Myöhemmin tilisiirtotosite osoittautui kuitenkin tekaistuksi, eikä 18-vuotias epäilty enää vastannut myyjän yhteydenottoihin.

Tapauksia on tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Teemu Haapalan mukaan noin 10. Epäiltynä ovat 17 ja 20-vuotiaat naiset sekä 18, 24 ja 34 -vuotiaat miehet. Rikosnimikkeinä tapauksissa on petos tai lievä petos.