Nokia kehitti julkaisematta jäänyttä Android-puhelinta – kuvat vuotivat julkisuuteen

Digi · Tim Isokivi

Useimmissa Nokian älypuhelinmalleissa käytettiin vuonna 2014 Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää. Yhtiö kuitenkin kehitteli myös laitteita, joiden käyttöjärjestlemänä toimi Android. Yksi niistä oli Nokia Ion Mini 2.

Ion Mini 2 -puhelimen piti olla jatkumoa Nokian Android-käyttöjärjestelmällä varustetulle X -mallistolle. Puhelin oli määrä tuoda markkinoille samoihin aikoihin Nokian N1-tablettikoneen kanssa. Käyttöjärjestelmänä olisi toiminut Nokian kehittämä versio Androidista, nauOS.

Kuvia julkaisematta jääneen Ion Mini 2 -puhelimen prototyypistä jakoi Twitterissä ohjelmistokehittelijä Dimitrios Vlachos. Hän esitteli samalla myös toista Nokian julkaisematonta älyouhelinmallia, Katayaa. Katayan käyttöjärjestelmänä epäillään toimineen Nokian kehittelemä Meltemi, jonka kehitys lopetettiin niin ikään kesken.