Särkänniemi ja TAYS yhteistyössä: Sairaalaan pieni huvipuisto Tampereella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Keskussairaalan uuteen pääaulaan tulee ilmainen sairaalahuvipuisto pienten potilaiden iloksi. Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS toteuttaa projektin yhdessä Särkänniemen kanssa. Pääkohderyhmänä ovat erityisesti 3-10 vuotiaat lapset.

Sairaalahuvipuistosta suunnitellaan paikkaa pelaamiselle ja leikkimiselle, ja siellä voidaan järjestää esimerkiksi syntymäpäiväjuhlia. Myös sairaalaklovnint ja sairaalan muut esiintyjät voivat käyttää sitä tukikohtanaan. Alue on suunnattu lapsipotilaille, heidän läheisilleen ja läheistensä luona sairaalassa vieraileville lapsille.

– Haluamme rakentaa paikan, jossa lapsipotilaat voivat yhdessä läheistensä kanssa irtaantua hetkeksi potilasarjesta ja päästää seikkailunhalun ja mielikuvituksen valloilleen. Tämä on tärkein Särkänniemen yhteiskuntavastuun hankkeistamme, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo.

Sairaalahuvipiston rakennustyöt alkavat heti vuodenvaihteen jälkeen. Puisto on tarkoitus avata jo huhtikuussa 2022 osana Taysin 60-vuoisjuhlavuotta.