Helsingin Meilahden sairaalassa laaja sähkökatko – varavoima käyntiin hankaluuksien jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Meilahden sairaalassa koettiin maanantaiaamuna laajamittaisia ongelmia. Sairaala oli aamulla pimeänä laajan sähkökatkoksen vuoksi.

Sähkökatkoksesta kertoi Twitterissä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen. Hänen mukaansa varavoiman käynnistymisessä oli alkuun hankaluuksia, mutta lopulta se saatiin uudeleen käyntiin.

HUSin tiedotteen mukaan Meilahden sairaala-alueen sähkötuontannossa havaittiin häiriö kello 9:03, mutta potilashoidon jatkuvuus turvattiin tilanteen vaatimin keinoin. Alustavien tietojen mukaan häiriön syynä oli sähkötöiden aikana tapahtunut toiminta. Korjaustoimenpiteet on aloitettu ja häiriön laajuutta sekä vaikutuksia selvitetään parhaillaan.