Eppu Normaali avasi Tampereen uuden Nokia Arenan – spektaakkeli sinfoniaorkesterin kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keskiviikkona Tampereella tehtiin historiaa, kun vuosikymmenien ajan kaupungin keskustaan suunniteltu kansiareena avattiin viimein virallisesti. Nokia Arena -nimisenä lopulta monien vaiheiden jälkeen avattu maailman tämän hetken moderneimpiin lukeutuva areena ehti isännöidä useita jääkiekko-otteluita ennen virallisia avajaisia. Stara oli paikalla seuraamassa avajaisia, jossa äänessä olivat myös Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark ja areenan suunnitellut arkkitehti Daniel Libeskind.

Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)

Juhlallisuuksien iltaosuuteen saapui reilut 10 000 katsojaa ja koko joukko kutsuvieraita. Paikalle saapuvilta tarkastettiin asianmukaisesti koronapassit heti sisään tullessa ja konsertissa oli lisäksi voimakas maskisuositus. Illan juhlallisuudet saivat kunnian aloittaa Takomo ja Sorin Sirkus upealla yhteisellä esiintymisellään, josta ei väriloistetta, rumpujen pärinää ja ennen kaikkea vauhdikasta akrobatiaa puuttunut. Trapetsitaiteilijoita ilmestyi esiintymään myös yleisön päälle.

Juhlapäivän päätähtenä lavalle nousi itseoikeutetusti manserockin suuruus Eppu Normaali yhdessä kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtaman Tampere Filharmonian kanssa. Lisäksi mukana oli myös pianisti Iiro Rantala. Lähes kaikille suomalaisille tutut ikivihreät rock-klassikot olivat saaneet uuden tyylikkään orkesterisovituksen Jaakko Kuusiston ja Sampo Kasurisen käsissä. Edellisellä yhteiskeikalla Tampereen Ratinassa kesäiltana visuaalisuus ei noussut kovin suureen rooliin, mutta tällä kertaa pimeällä areenalla tilanne oli toinen. Tyylikkäät gratiikat jaksottivat koko esitystä onnistuneesti.

Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)
Kuva: Stara
Kuva: Stara (Huawei P30 Pro)