Malta lailisti kannabiksen viihdekäytön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maltan parlamentti hyväksyi tiistaina kannabiksen viihdekäyttöön liittyvän uuden lain. Sen myötä kannabiksen kasvatus ja hallussapito henkilökohtaiseen käyttöön tulee olemaan saarivaltiossa sallittua.

Uuden lain mukaan 18 vuotta täyttäneet tai vanhemmat saavat pitää hallussaan kerrallaan enintään seitsemää grammaa kannabista. Kannabiskasveja saa kodissa kasvaa kerrallaan neljä kappaletta. Kannabiksen käyttö julkisilla paikoilla tulee olemaan edelleen laitonta sakkorangaistuksen uhalla.

Lakiuudistus sai Euronews-sivuston mukaan kannatusta muun muassa Maltan pääministeri Robert Abelalta. Maan opposition puolestaan vastusti sitä.

Lakiuudistuksen myötä Maltasta tulee ensimmäinen kannabiksen viihdekäytön laillistava EU-maa. Lokakuussa myös Luxemburg ilmoitti suunnittelevansa kannabiksen laillistamista, mutta lakiuudistus ei ole vielä parlamentin hyväksymä.