SL: Suomalainen luontokuvaaja jätti kameran kuvaamaan metsään – sitten karhu vei sen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luontokuvaaja Tuomas Heinosen kamera ikuisti taannoin hurjan ja yllättävänkin tilanteen. Metsässä Kuhmon rajavyöhykkeellä liikuskellut karhu antoi toden teolla kyytiä liiketunnistimella varustetulle laatikkokameralle.

– Eläimillä on tietyt polut joita ne suosivat, niin myös karhuilla. Sijoitin kameran yhden tällaisen polun läheisyyteen. Laitoin kameran edustalle maahan kalanpalasia, jotta haju houkuttelisi karhun polulta kuvausalalle, Heinonen kertoo tapauksesta ensimmäisenä uutisoineelle Suomen Luonto -lehdelle.

Heinosen istuessa kauempana kuvauskojussa hän sai hälytyksen liikkeentunnistinkameran takana kuvanneesta toisesta kamerasta. Huonon yhteyden vuoksi kameroiden kuvien ja videon avaaminen hieman viivästyi. Lopulta Heinoselle kuitenkin selvisi, että karhu oli vienyt laatikkokameran mukaansa.

Youtubessa sittemmin julkaistulla videolla nähdään, kuinka karhu tekee ensin varovasti tuttavuutta kameran kanssa. Otteet muttuvat vähitellen kovakouraisemmiksi, ja lopulta eläin häipyy paikalta kamera mukanaan. Heinosen onneksi kamera löytyi lopulta 25 metrin päästä hampaanjälkiä saaneena mutta edelleen ehjänä.