Joulun menoliikenne vilkkaimmillaan keskiviikkona ja torstaina – tapaninpäivänä paluuliikenne voi ruuhkautua

Matkailu · Terhi Piiroinen

Joulunajan arkipyhien puuttumisen takia liikenne ajoittuu tänä vuonna lyhyelle aikavälille. Menoliikenteen vilkkaimpien päivien ennakoidaan olevan 22.12. ja 23.12 ja paluuliikenteen 26.12. Fintraffic ennakoi, että tänä jouluna matkoista tavanomaista useampi tehdään henkilöautoilla.

Osa jättää joulumatkansa myös kokonaan väliin koronatilanteen vuoksi, minkä odotetaan osaltaan tasaavan liikennemääriä. Omalla autolla liikuttaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota matkan ennakkosuunnitteluun. Yksi osa ennakointia on perehtyä ennen matkalle lähtöä oman matkareitin liikennemääriin ja keliolosuhteisiin.

Joulu on vilkasta aikaa myös junaliikenteessä. Junamatkustaminen on elpynyt loppuvuodesta, joten myös joululiikenteestä ennakoidaan varsin vilkasta. Fintraffic suosittelee noudattamaan liikennöitsijän ja viranomaisten terveysturvallisuusohjeita joulujunissa.