DJ Proteus julkaisee muistelmateoksen: 26 Years Of Techno Riot

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi maamme tunnetuimmista DJ-tähdistä, DJ Proteus, lopetti uransa vuonna 2019. Omakustanteinen 26 Years Of Techno Riot -niminen kirja ilmestyy 8. tammikuuta 2022.

Proteus-taiteilijanimen takana on tuottaja-kitaristi-promoottori Harri Andersson, joka on erikoistunut raskaan konemusiikin soittamiseen yhdistäen siihen lukuisia eri elektronisen musiikin tyylilajeja. Anderssonin mukaan pian ilmestyvä kirja on suorasanainen ja kertoo enemmän hänestä ihmisenä, kuin varsinaisesta urasta.

– Kun aloitin kirjaprojektin maaliskuussa, tiesin ja valmistauduin siihen, että projekti on työläs. En ole koskaan pelännyt työtä, mutta siihen en osannut varautua, kuinka paljon se tulee viemään mua henkisesti edes takaisin. Muistojen ja koettujen tilanteiden ja tunteiden, ilon, surun ja ahdistuksen kohtaaminen uudestaan ei ole helppoa, ja monesti moni kirjaan kirjoittamani asia vei monta päivää tai jopa viikkoja, ennen kuin sain ne puettua sanoiksi, Andersson kertoo.

Kirja julkaistaan Kaapelitehtaalla yksityistilaisuudessa, jonne pääsevät kaikki teoksen ostaneet sekä ennakkoilmoittautuneet.