Suomalainen Hytti nro 6 on mukana Oscareiden lyhytlistalla – tätä se tarkoittaa

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 -elokuva on kerännyt kuukausien ajan kiitosta maailmalla. Rosa Liksomin kirjaan pohjautuva, Seidi Haarlan ja Juri Borisovin tähdittämä elokuva valittiin taannoin Suomen Oscar-palkintoehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa.

Nyt Hytti nro 6 on valittu mukaan Oscar-gaalan parhaan kansainvälisen elokuvan lyhytlistalle. Lyhytlistalla on mukana 15 elokuvaa. Niistä viisi valitaan myöhemmin varsinaisiksi Oscar-ehdokkaiksi.

Lyhytlistalle pääseminen on jo saavutus sinänsä. Parhaan kansainvälisen elokuvan palkintoa tavoittelemaan lähetettiin alun perin elokuvia yhteensä 93 maasta. Mukana oli myös Somaliaa edustanut suomalaistuotanto Guled & Nasra.

Parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnon viimeisessä vaiheessa on ollut kisaamassa suomalainen elokuva vain kerran. Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä oli ehdokkaana Oscar-kategoriassa vuonna 2003.