Useat nettisivut kaatuilleet keskiviikkona – suurella palveluntarjoajalla ongelmia

Digi · Tim Isokivi

Useilla verkkosivuila raportoidaan ilmenneen keskiviikkona ongelmia. Internet-palvelujen toimintaan perehtyvän Downdetector-palvelun mukaan sivustojen kaatumisesta on saatu runsain määrin ilmoituksia iltapäivästä Suomen aikaa.

Verkkopalvelujen toimimattomuuden taustalla ovat ongelmat Amazon Web Services -palvelussa. Kyseessä on yksi maailman suurimmista pilvipalvelujen tarjoajista. Ongelmia on The Verge -sivuston mukaan raportoitu muun muassa Slackissa, pelien latauspalvelu Epic Games Storessa ja Imgur-kuvapalvelussa.

Amazon Web Services on ilmoittanut perehtyvänsä asiaan. Pilvipalvelussa on viime viikkojen aikana ilmennyt ongelmia jo useampaan otteeseen. Taannoin ne vaikuttivat esimerkiksi Netflixin, Disney Plus -palvelun ja jopa kodin turvalaitteiden kuten Ringin ja Wyzen toimintaan.