NHL-pelaajilla alkoi joululoma – takaisin jäälle vain negatiivisella testillä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

NHL-liigassa on menossa koronaviruskaaos. Pelaajat ja joukkueen muut jäsenet ovat sairastuneet koronavirustartuntoihin. Nyt tartunta on todettu niin monella pelaajalla ja joukkueella, että NHL:n joululomaa on päätetty aikaistaa. Ottelutauko kestää sunnuntaihin asti.

Yhteensä 49 ottelua on siirretty. NHL-pelaajia nähdään tuskin pian alkavissa Pekingin olympialaisissa. Joukkueiden joulutauko päättyy juhlapyhien jälkeen ja pelaamaan pääsee ainoastaan negatiivisella koronavirustestillä.

Keväällä luvattiin valoa tunnelin päähän, jahka rokotusohjelmat saadaan kunnolla käytiin koronaviruspandemian hillitsemiseksi. Tilastot ovat osoittaneet, että koronavirus leviää edelleen myös rokotetun väestön keskuudessa. Kaikki NHL-pelaajat on rokotettu kahdesti koronavirusta vastaan. Rokottamattomia pelaajia testataan päivittäin, kun taas rokotettuja on testattu kolmen päivän välein. Nykytilanne osoittaa, että jatkossa kaikki on testattava.

Aiempien tutkimusten mukaan jäähalli soveltuu paikkana todennäköisesti hyvin Covid-19-tartunnalle sisäympäristönä, koska siellä on ideaali lämpötila virukselle, urheilulajissa voidaan hengästyä ja hengittää syvään sekä ihmiset ovat lähellä toisiaan. Koronavirus voi aiheuttaa sairaalahoitoa vaativan taudin pienelle osaa sairastuneista. Rokotukset kuitenkin antavat suojaa taudin vakavalle muodolle samaan tapaan kuin sairastettu virus.