Lapin turistit eksyivät Korouomaan – etsinnät päättyivät onnellisesti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapin poliisilaitos löysi viisi eksynyttä turistia rpas-laitteen avulla Posion Korouoman alueelta sunnuntaina 19. joulukuuta. Pimeä oli yllättänyt matkailijat, eikä heillä ollut taskulamppuja mukana.

Lapin poliisilaitos sai sunnuntaina iltapäivällä hätäkeskuksesta tiedon, että viisi ulkomaalaista turistia on eksynyt Posiolla Korouoman alueella. Etsintöjä tehtiin rpas-laitteella ja kylmissään olleet turistit löydettiin pari tuntia ilmoituksen jälkeen.

– He olivat ajautuneet luonnonsuojelualueella paikkaan, missä maasto oli haastavaa kulkea. Poliisi opasti Pelastuslaitoksen moottorikelkat kadonneiden luo rpas-laitteen avulla ja turistit saatiin turvaan. Viranomaisyhteistyö toimi jälleen saumattomasti, Lapin poliisi kiittelee.