Turun joulurauha julistetaan taas poikkeuksellisissa merkeissä – paikalla ei ole yleisöä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteistä joulurauhan julistusta seurataan tänäkin vuonna vain kotisohvilta käsin. Turun kaupunki on nimittäin todennut, ettei joulurauhan julistusta voida tänäkään vuonna järjestää yleisön edessä. Syynä on pahentunut koronatilanne. Yleisön puuttumisesta huolimatta tapahtuman ohjelma pysyy ennallaan.

– Omikronvariantin takia on varmasti vastuullisempaa ja turvallisempaa järjestää tapahtuma ilman yleisöä. Alue aidataan, joten yleisöä emme paikalle toivo, kertoi Turun pormestari Minne Arve tiedotustilaisuudessa.

Joulurauha julistetaan jälleen jouluaattona 24. joulukuuta kello 12. Tapahtuma esitetään suorana lähetyksenä Yle Tv 1 -kanavalla ja Yle Areenassa. Joulurauhan julistuksen lukee Brinkkalan talon parvekkeelta protokollapäällikkö Mika Akkanen. Tapahtumassa esiintyvät Laivaston soittokunta, mieskuoro Laulun ystävät ja Turun NMKY:n mieskuoro Naskalit.