Tallink alkaa tarjota matkustajilleen mahdollisuutta koronatestiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ensi viikolla voimaan astuu uusia matkustusrajoituksia. Tiistaista 28. joulukuuta alkaen kaikilta yli 12-vuotiailta Ruotsiin matkustavilta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos.

Laivavarustamo Tallink on ilmoittanut uusista käytännöistä sujuvan maahansaapumisen takaamiseksi. Suomesta Ruotsiin matkustaville järjestetään mahdollisuus tehdä koronatesti Tukholman satamassa. Viroon matkustamiseen riittää edelleen todistus täydestä rokotesarjasta tai viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastetusta koronaviruksesta.

Tallink on tiedottanut myös aikaistavansa Helsinki-Tallina-reitin Europalle suunniteltua liikennöintitaukoa matkustusrajoitusten vuoksi. Laivan oli tarkoitus jäädä liikennöintitauolle 10. tammikuuta 2022. Europa kuitenkin jääkin maaliskuuhun saakka kestävälle liikennöintitauolle jo 1. tammikuuta alkaen.