Hakukone DuckDuckGon suosio hurjassa kasvussa – kilpailijoita parempi yksityisyyden suoja

Digi · Tim Isokivi

Vaikka Google on edelleen internetin suosituin hakukone, on myös ainakin yksi sen kilpailijoista kasvattanut merkittävästi suosiotaan. DuckDuckGo-palvelulla tehtyjen internet-hakujen määrä kasvoi vuoden 2021 aikana lähes 47 prosenttia.

DuckDuckGo suojaa kilpailijoitaan paremmin käyttäjien yksityisyyttä. Hakukone ei seuraa käyttäjien hakuja tai heidän verkkokäyttäytymistään. Palvelu ei luo käyttäjille kiinnostuksenkohteisiin liittyviä mainoksia esittäviä profiileja, vaan sen mainokset liittyvät pelkästään käytettyihin hakusanoihin.

Bleeping Computer -sivuston mukaan DuckDuckGo-hakukoneella tehdään nykyään päivittäin yli 100 miljoonaa hakua. Vielä vuonna 2016 palvelussa tehtiin päivässä keskimäärin 10 miljoonaa hakua. Palvelun suosion kasvamisen uskotaan johtuvan ihmisten lisääntyvästä yksityisyyteen liittyvästä huolesta verkossa.