Ilmatieteen laitos varoittaa – uudenvuoden ajokeli on huono koko maassa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudenvuoden viettoon lähteviä kehotetaan ajamaan varoen etenkin perjantaina. Ilmatieteen laitos on antanut uudenvuodenaatolle varoituksen huonosta ajokelistä lähes koko Suomeen.

Varoitus kehnosta liikennesäästä koskee koko maata Lapin kolmea pohjoisinta kuntaa lukuunottamatta. Päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo STT:lle teiden voivan olla liukkaita. Suomen etelä- ja keskiosissa lämpötila kohoaa näillä näkymin nollaan tai vähän sen yläpuolelle, Lapissa pysytellään 10-20 pakkasasteessa.

Lämpötilat kääntyvät lauantaina laskuun, minkä vuoksi etelässäkin vuoden ensimmäinen päivä saattaa olla pakkaspäivä. Sään lauhtuminen ja uudelleen pakastuminen heikentää ajokeliä. Myös uudenvuodenpäivälle onkin ennustettu huonoa liikennesäätä eteläiseen ja läntiseen Suomeen.

Uudenvuoden päivälle on annettu myös kovan tuulen varoitus kaikille merialueille Suomenlahtea lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan viikonlopun lämpötilat ovat Sinisalon mukaan vuodenajalle tyypillisiä.