Hämmentävä käänne: C-kasetteja myydään nyt enemmän kuin CD-levyjä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muutamien nimekkäiden muusikoiden ansiosta vinyylien myynti nousi pilviin tänä vuonna. Iso-Britanniassa ylitettiin viiden miljoonan levymyynti ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1991. Vinyylien myynti kasvoi viime vuoteen verrattuna kahdeksan prosenttia. Sen sijaan CD-levyjen myynti laski 12 prosenttia Iso-Britanniassa.

Jopa C-kasetit menestyivät paremmin kuin CD-levyt vuonna 2021. Niiden myynti kasvoi yhdeksättä vuotta peräkkäin. Myyntimäärä on kuitenkin suhteellisen pieni, sillä tänä vuonna on myyty vain 190.000 kappaletta Britanniassa. Suuntaus saattaa myös johtua pakettisopimuksista, joissa artistit myyvät signeerattuja kasetteja jokaisen CD- tai vinyylialbumin oston yhteydessä, BBC huomautti.

Tämän vuoden myydyimpiä kasetteja olivat Queenin ”Greatest Hits”, Lana Del Reyn ”Chemtrails Over the Country Club” ja ykköspaikassa Olivia Rodrigon ”Sour”. Kasetteja soitetaan mankkojen lisäksi esimerkiksi vanhoissa autoissa.