Professori kehitti makutelevision – ruutua voi nuolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Televisiota voi katsella ja kuunnella, mutta makuelämyksiä sen kautta ei ole kyetty tarjoilemaan. Nyt japanilainen professori Homei Miyashita on kehitellyt tiettävästi maailman ensimmäisen makutelevision.

Prototyypin asteella olevan Taste the TV:n, eli TTTV:n makuominaisuus toimii sen ruutua nuolemalla. Ruudun päällä on suojapinta, johon suihkutetaan yhteensä 10 eri maun yhdistelmiä. Yhdistelmien pitäisi muistuttaa esimerkiksi erilaisten ruokien makuja.

Reuters-uutistoimiston mukaan Miyashita on yhdessä 30 opiskelijan kanssa kehitellyt erilaisia makuun liittyviä keksintöjä, kuten ruoasta täyteläisemmän makuisen tekevän haarukan. Ruudun nuoleminen ei ehkä kuulosta järin hygieniseltä, mutta makutelevision tarkoituksena on nimenomaan helpottaa ihmisten elämää korona-aikana.

– Tavoitteena on, että esimerkiksi toisella puolella maailmaa sijaitsevassa ravintolassa aterioimisen voisi kokea kotisohvalla pysytellen, Miyashita kertoi.