Yle: Alkossa ruuhkaa uutenavuotena – ovilla voidaan tarvita portsareita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sekä päivittäistavarakauppoihin että Alkoihin odotetaan uudenvuoden alla koviakin ruuhkia. Niiden vuoksi joidenkin alkojen oville saattaa jopa ilmestyä portsareita pitämään liikkeessä kerralla asioivat asiakasmäärät ruodissa.

Uusivuosi on aina kiireistä aikaa Alkossa, mutta tänä vuonna asiakasmääriä lisäävät kiristyneet ravintolarajoitukset. Alkojen oville syntyykin uudenvuoden aattona jonoja. Vantaan Tammiston Alkon palvelupäällikkö Samuli Lindström kertoo Ylelle niiden olevan pisimmillään kello 15-18.

Myymälöiden alkaessa ruuhkautumaan ovelle siirtyy jokin työntekijä toimittamaan portsarin virkaa. Hänen tehtävänään on rajoittaa asiakkaiden sisääntuloa. Lindströmin mukaan tarkoituksena on saada myymälästä riittävän väljä ja turvata tällä tavoin asiointi.

Sisäänkäyntien jonojen kerrotaan olleen viime vuonna ennen sulkemista noin 20 metriä pitkiä, ja saman odotetaan toistuvan tänä vuonna. Jonot kuitenkin etenevät nopeasti, sillä asiakkaat ostavat tyypillisesti vain muutaman tuotteen.