Elon Musk sai kaikkien aikojen mätkyt – joutuu maksamaan 11 000 miljoonaa dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman rikkain mies, Teslan perustanut Elon Musk, sai verottajalta 11 miljardin dollarin jäännösveromaksun. Maksu on koostunut hänen käyttämistään optio-oikeuksista. Teslan toimitusjohtaja käytti optioita ostaakseen 1,6 miljoonaa osaketta ja sen jälkeen hän myi lähes miljoona osaketta maksaakseen niiden myyntituotoilla verot.

Kaupoilla saatettiin päätökseen hänen hallussaan olleen 22,9 miljoonan option käyttäminen, joiden oli määrä vanhentua elokuussa. Muskia verotetaan nyt 23,5 miljardin dollarin säännöllisen tulon mukaan. Tämä on huomattava summa, mutta silti vaatimaton maailman rikkaimmalle miehelle.

Forbesin mukaan Muskin omaisuuden on arvioitu olevan 280 miljardia dollaria. Korkeimmalla 40,8 prosentin veroasteella hän joutuu maksamaan noin 10,7 miljardin dollarin liittovaltion verolaskun osakkeiden käytöstä, CNN uutisoi.