Ghislaine Maxwell todettiin syylliseksi – elinkautinen vankeustuomio uhkaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen seurapiirihenkilö Ghislaine Maxwell on todettu syylliseksi Yhdysvalloissa käytävässä oikeudenkäynnissä viiteen eri syytteeseen liittyen alaikäisten hyväksikäyttöön ja ihmiskauppaan. Maxwell saattaa joutua vankeuteen loppuelämänsä ajaksi.

Mijardööri Jeffrey Epsteinin oikeana kätenä ja tyttöystävänä vuosikausien ajan toiminut Maxwell on todettu syylliseksi muun muassa alaikäisen ihmiskaupassa, josta voi saada 40 vuoden vankeusrangaistuksen. Hän välitti Epsteinille teinityttöjä 90-luvun jälkeen 20 vuoden ajan. Nyt käydyssä oikeudenkäynnissä oli neljä asianosaista, Associated Press uutisoi.

Tuomio annetaan myöhemmin. Oikeudelliset taistelut Epsteinin ja Maxwellin toimintaan liittyen eivät ole ohi. Maxwell odottaa edelleen oikeudenkäyntiä kahdesta väärästä valasta. Lisäksi oikeuteen on tulossa Virginia Giuffren tapaus, jossa hänet on naisen kertoman mukaan pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen prinssi Andrew’n kanssa. Giuffre oli 17-vuotias.

Jeffrey Epstein löydettiin kuolleena vankisellistään ennen omaa oikeudenkäyntiään. Hänen on kerrottu tehneen itsemurhan. Ghislaine Maxwell yritti piilotella aikansa maatilalla Iso-Britanniassa, kunnes Yhdysvaltojen viranomaiset pidättivät hänet.