Amerikkalaisen jalkapallon legenda John Madden on kuollut – ennätti 85 vuoden ikään

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisissa urheilupiireissä suuresta maineesta nauttinut John Madden on kuollut. Entinen amerikkalaisen jalkapallon valmentaja ja suosittu selostaja menehtyi 85-vuotiaana. Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mukaan Madden kuoli kotonaan Kalifornian Pleasantonissa tiistaina 28. joulukuuta.

NFL:n komissaari Roger Goodell kertoi tiedotteessa, ettei kukaan rakastanut jalkapalloa yhtä paljon kuin Madden. Hän myös totesi, ettei uutta John Maddenin veroista hahmoa tule enää koskaan. Madden oli vuosina 1969-1978 Oakland Raidersin päävalmentaja. Hänen johdollaan joukkue voitti uransa ensimmäisen Super Bowlin vuonna 1976.

Maddenin voittoprosentti ei laskenut yhdelläkään kaudella alle 50 prosentin. Madden toimi vuodesta 1979 lähtien urheiluselostajana lukuisilla kanavilla. Urheilulegendan mukaan on nimetty jopa EA Sports -yhtiön suosittu Madden NFL -pelisarja.