Pankki siirsi vahingossa 150 000 000 euroa – kaikkien aikojen joululahja?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisia Santander-pankin asiakkaita odotti 25. joulukuuta todellinen jouluyllätys. Useille tileille oli ilmestynyt yllättäen suuria summia rahaa. Valitettavasti asiakkaat eivät voineet pitää rahojaan.

Brittiläinen pankki oli vahingossa siirtänyt yhteesä 130 miljoonan punnan, eli noin 150 miljoonan euron edestä rahaa noin 2 000 asiakkaalle. Santanderin mukaan kyseessä oli tekninen virhe, joka johtui aikataulutukseen liittyvästä ongelmasta.

Järin kauaa eivät rahat säilyneet tileillä, sillä CNN-uutissivuston mukaan pankki aloitti nopeasti toimet tilisiirtojen perumiseksi. Santander-pankilla on noin 14 miljoonaa aktiivista asiakasta. Pankki on pahoitellut yllättävää mokaa julkaisemassaan tiedotteessa.