Selaimeen tallennetut salasanat voivat päätyä hakkereille

Digi · Tim Isokivi

Monissa verkkoselaimissa on ominaisuus, joka mahdollistaa salasanojen tallentamisen myöhempää käyttöä varten. Vaikka ominaisuus helpottaa monien elämää, on sillä myös varjopuolensa. Salasanat ovat vaarassa joutua vääriin käsiin.

Tietoturvayhtiö AhnLab ASEC on tuoreessa raportissaan varoittanut RedLine-haittaohjelmasta. Haittaohjelman kohteina ovat suositut selaimet, kuten Chrome, Edge ja Opera. Se iskee Chromium -pohjaisten selainten Login Data -kansioon ja kykenee varastamaan sinne automaattisesti tallennettuja salasanoja.

Login Data -kansioon jää merkinnät salasanoista, vaikka käyttäjä ei tallentaisikaan niitä. Bleeping Computer -sivuston mukaan RedLinejää huomaamatta monilta haittaohjelmien torjuntaohjelmilta. Varastettuja salasanoja satetaan käyttää hyödyksi uusissa tietomurroissa tai myydä eteenpäin pimeässä verkossa.