Tallink Siljan laivoilla astui voimaan tanssi- ja laulukielto – ravintoloissa ei ole anniskelurajoituksia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laivayhtiö Tallink Siljan Ruotsiin suuntaavilla laivoilla otettiin joulun alla käyttöön uudet koronaan liittyvät rajoitukset. Tanssiminen ja laulaminen on ollut toistaiseksi kiellettyä 23. joulukuuta alkaen Silja Serenade, Silja Symphony, Galaxy ja Baltic Princess -aluksilla.

Laivoilla nähdään laulu- ja tanssikiellosta huolimatta suunniteltuja esiintymisiä, joita matkustajat voivat seurata pöydistä käsin. Myös lasten diskot ovat suljettuna. Lapsille on järjestetty niiden sijaan toisenlaista ohjelmaa.

MTV Uutisten mukaan Ruotsiin suuntaavilla ja Viron lipun alla matkaavilla laivoilla ei kuitenkaan ole anniskelurajoituksia. Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan ravintoloita ei voida sulkea viideltä, sillä matkustajille täytyy taata ruokailu matkan aikana. Ruotsiin suuntaavilla laivoilla noudatetaan Ahvenanmaan anniskelurajoituksia, joita ei tällä hetkellä ole.

Kaikilta Ruotsiin matkustavilta yli 12-vuotiailta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos. Vaatimus koskee myös niitä matkustajia, jotka ovat saaneet rokotuksen tai sairastaneet koronan kuuden kuukauden sisällä.