Lapinlahden linnut -yhtyeen perustajajäsen Timo Eränkö on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapinlahden linnut -yhtyeen perustajajäsen Timo Eränkö on kuollut. Yhtyeessä laulanut ja saksofonia soittanut artisti oli menehtyessään 69-vuotias. Kuoleman vahvisti asiasta uutisoineelle Ilta-Sanomille Erängön ystävä, näyttelijä Tapio Liinoja.

Timo Erängön kuolinsyytä ei ole toistaiseksi kerrottu. Liinoja kertoi IS:lle muusikon vaikuttaneen hyväkuntoiselta vielä pari viikkoa sitten, jolloin he juttelivat puhelimessa maaliskuulle suunnitellusta esiintymisestä.

Eränkö, Liinoja, Heikki ”Hiski” Salomaa ja Ari ”Arvid” Kettunen perustivat Lapinlahden linnut vuonna 1983. Huumorimusiikkia soittanut yhtye tunnettiin muun muassa kappaleistaan Se ei käy, Köyhän taivas ja Sedät jaksaa heilua. Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2013 jäähyväiskiertueensa jälkeen. Lapinlahden linnut -ryhmä teki musiikin lisäksi myös sketsisarjoja televisioon. Eränkö näytteli myös muun muassa elokuvissa Arvottomat, Calamari Union ja Raid.