Bluetooth-koronatestin tulos oli mahdollista hakkeroida – paljastus tuli Suomesta

Digi Terveys · Tim Isokivi

Ellume-yhtiön koronatestistä on paljastunut tietoturva-aukko, jonka vuoksi testitulosta oli mahdollista muuttaa. Bluetooth-testissä ilmenneen vian havaitsi suomalainen tietoturvayhtiö F-Secure.

Ellumen koronatesti yhdistetään älylaitteeseen bluetoothin välityksellä. Tehdyn testin tulos on mahdollista nähdä laitteelle ladattavassa sovelluksessa. Asiasta uutisoineen The Register -sivuston mukaan F-Secure huomasi, että testitulosta oli mahdollista muokata Android-laitteen avulla.

F-Securen mukaan väärennetty testitulos meni läpi Azova-verkkosivustolla, joka tarjoaa koronatodistuksia Yhdysvaltoihin matkustaville. Ellume-yhtiön tietohallintojohtaja Alan Fox on kertonut yhtiön korjanneen ongelman. Lisäksi sovelluksen järjestelmä on päivitetty havaitsemaan mahdollisia väärennettyjä tuloksia.