Google ei ole enää maailman suosituin nettisivu – joutui somepalvelun syrjäyttämäksi

Digi · Tim Isokivi

Hakukone Google on yksi internetin käytetyimmistä verkkosivuista. Vielä viime vuonna hakukone oli Cloudflare Radar -palvelun internetin suosituimpien verkkosivujen ensimmäisellä sijalla, mutta nyt ykkössijan on kaapannut tunnettu somepalvelu.

Loppuvuoden 2021 suosituin verkkosivusto oli TikTok.com. Erityisesti nuoremman sukupolven suosiosssa olevan kiinalaisen somepalvelun noustua ensimmäiselle sijalle putosi Google toiseksi eniten vierailluksi verkkosivuksi. TikTok nousi listan ensimmäiselle sijalle ensi kertaa 17. helmikuuta 2021.

Kolmanneksi suosituin verkkosivu loppuvuodesta 2021 oli somejätti Facebook. Amerikkalaiset teknologiajätit dominoivat muutenkin kärkiviisikkoa. Neljännälle sijalla oli Microsoft.com, viidennellä puolestaan Apple.com

1. TikTok.com2. Google.com3. Facebook.com4. Microsoft.com5. Apple.com6. Amazon.com7. Netflix.com8. YouTube.com9. Twitter.com10. WhatsApp.com