Prinssi Andrew pahassa kiipelissä – voi menettää jopa sotilasarvonsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwellin ja miljardööri Jeffrey Epsteinin tutkintojen lisäksi oikeuteen on tulossa Virginia Giuffren tapaus, jossa hänet on naisen kertoman mukaan pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen Brittien prinssi Andrew’n kanssa. Giuffre oli tekojen aikaan 17-vuotias.

Brittien Prinssi Andrew erotettiin taannoin hovista seksiskandaalin tultua julkisuuteen. Jälkiä yritettiin peitellä paljastuksen jälkeen huonolla onnella, eikä myöskään miehen pitämä mykkäkoulu toiminut. Prinssi Charlesin veli ja kuningatar Elisabetin nuorin poika sai syytteen seksuaalirikoksista.

61-vuotias prinssi Andrew on kiistänyt kaikki syytökset. Hän tuskin pääsee takaisin kuninkaallisten työtehtävien pariin, kävipä tulevassa tuomionluvussa mitä tahansa. Mikäli hänet todetaan syylliseksi, menettää hän todennäköisesti herttuan tittelinsä ja sotilasarvonsa, Evening Standard uutisoi.