Mafioso pakoili lakia vuosien ajan – löytyi lopulta Google Mapsista

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes 20 vuoden ajan etsintäkuulutettuna ollut italialainen rikollinen on pidätetty. Viranomaiset löysivät miehen sen jälkeen, kun hänen huomattiin näkyneen Google Maps -karttapalvelun kuvassa. Stidda-mafiaan kuulunut Gioacchino Gammino pakeni vuonna 2002 roomalaisesta vankilasta, jossa hän suoritti elinkautista rangaistusta murhasta.

Taannoin poliisi alkoi tutkimaan Espanjan Galapagarissa sijaitsevasta lähikaupasta otettua Googlen Street View -katunäkymäpalvelun kuvaa. Liikkeen edessä seisoi epäilyttävästi Gamminoa muistuttava mies. Mies tunnistettiin etsintäkuulutetuksi tuntomerkkinä toimineen arven perusteella.

The Telegraph -lehden mukaan Gammino oli viettänyt hiljaiseloa Espanjassa Manuel-nimen turvin. Hän omisti Galapagarissa El Huerto De Manu -nimisen kaupan. Gammino pidätettiin 17. joulukuuta. Hänet tullaan siirtämään takaisin Italiaan suorittamaan elinkautista tuomiotaan.