Jenkkeihin reilaamaan? Tämän jälkeen olet jo ostamassa lippuja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Toimittaja Kaitlyn Cheung kertoo matkustaneensa ympäri Manner-Yhdysvaltoja junalla alle 30 päivässä käyttämällä Amtrak Rail Passia. Hän sai lipun edullisesti ja maksoi siitä ainoastaan 299 dollaria. Hinta on yleensä monta sataa dollaria kalliimpi.

– Tässä muutamia asioita, jotka yllättivät minut matkallani: Minun oli varattava paikka ravintolavaunusta erikseen. Ruokalista kuitenkin yllätti ja oli parempi kuin lentokoneissa, Cheung kehuu.

Hänen mukaansa kanssamatkustajat olivat ystävällisiä ja puheliaita. Junissa ei ole nettiä, joten ihmiset voivat keskittyä ruudun tuijottamisen sijaan maisemien katseluun tai seurusteluun.

– Koska useissa Amtrak-junissa ei ollut Wi-Fi-yhteyttä, huomasin, että useimmat matkustajat tyytyivät haaveilemaan ikkunoistaan ulos katselemalla, lukemaan paksua kirjaa tai keskustelemaan ystävällisesti ympärillään istuvien ihmisten kanssa. Minusta oli myös helpompi olla läsnä ilman häiriötekijöitä, hän jatkaa Insiderin artikkelissa.

Cheung kehuu tunteneensa olonsa turvalliseksi junassa kaikilla matkoilla, vaikka hän oli yksin matkustava nainen. Hän kehuu nähneensä upeita maisemia junan ikkunoista ja saaneensa runsaasti muistoja mielen syövereihin. Nainen yllättyi myös hyttien tasosta, joissa oli sänky tuolien yläpuolella.

Yleisesti amerikkalaisten junien istuimet ovat kuin mukavia löhösohvia. Hyteissä oli pistorasiat, vesipulloja ja tilavat pedit. Juniin saa ottaa myös monipuolisemmin mukaan tykötarpeita kuin lentokoneisiin. Cheung myöntää, että on matkakokemuksen jälkeen junamatkustamisen fani. Hän reissasi 160 tuntia suurkaupunkien välillä.