Autokauppa paljasti vuoden 2021 suosituimmat automerkit – yksi ylitse muiden

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Autoliike Kamuxin mukaan suomalaiset suosivat viime vuonna selkeästi eniten Mercedes-Benz -automerkkiä. Mersu otti haltuunsa kärkipaikan sekä koko vuoden suosituimpien autojen että suosituimpien merkkien listalla. Hakusanalista puolestaan osoittaa, että suomalaiset etsivät käyttövoimista yhä eniten bensiiniä ja dieseliä.

Mersun jälkeen eniten haettiin Volkswagenia ja kolmanneksi eniten Volvoa. BMW sijoittui listalle neljänneksi ja yleensä suomalaisten kestosuosikiksi mielletty Toyota viidenneksi. Autokannan sähköistyminen ei ole vielä kovin pitkällä, sillä Kamuxin vuoden 2021 haetuimmissa käyttövoimissa bensiini on yhä listan kärjessä. Toiseksi haetuin käyttövoima oli diesel ja kolmanneksi bensahybridi. Sähkö tuli listalla vasta neljäntenä.

TOP 5 katsotuimmat autot 20211. Mercedes-Benz S 3202. Mercedes-Benz X 220 d3. Wilson-Tool Motorhome4. Mercedes-Benz G 4005. Skoda Octavia

TOP 5 haetuimmat automerkit 20211. Mercedes-Benz2. Volkswagen3. Volvo4. BMW5. Toyota