Suomen säätilassa raju käänne – lämpötila nousee 15-25 astetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämpötiloissa on koettu kuluneen talven aikana melkoisia muutoksia. Tammikuun toinen viikko alkoi kylmissä olosuhteissa, mutta viikon edetessä lämpötilat muuttuvat rajulla tavalla.

Maanantaina 10. tammikuuta Suomen etelä- ja keskiosissa oli 10-20 pakkasastetta ja pohjoisessa 15-25 astetta. Tiistaina pakkaset kuitenkin Forecan mukaan hellittävät. Maanantain ja keskiviikon välillä lämpötila voi lämpimän föhn-tuulen ansiosta nousta suuressa osassa maata jopa 15-25 astetta.

– Keskiviikkona ja torstaina on hetken aikaa klassinen föhn-tuulitilanne: matalapaine Jäämerellä Norjan pohjoispuolella, korkeapaine Britteinsaarten ja Pohjanmeren tienoilla, ja näiden välissä voimakas ilmavirtaus Skandien yli. Suomeen leviää paikoin lämpimän tuulen lisäksi myös aiempaa lämpimämpää ilmamassaa lounaasta, Forecasta kerrotaan.

Tammikuun toiselle viikolle on odotettavissa myös lumi- ja vesisateita. Tiistaina maahan leviää etelästä lumisadealue, ja seuraava hajanaisempi sadealue leviää luoteesta keskiviikkona.