Samsung esitteli pienen videotykin – The Freestyle heijastaa jopa 100-tuumaisen videokuvan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisioiden kehitys on kulkenut viime vuosina nopeasti suurempien ruutujen suuntaan, ja samalla ruutujen kasvaessa tarve takavuosien kotiteattereista tutuille videotykeille on vähentynyt selvästi. Nyt videotykit ovat kuitenkin tekemässä ehkä uutta tulemistaan, johon viittaa ainakin Samsungin uusi The Freestyle -projektori. Laite julkaistiin CES 2022 -tapahtumassa.

Kuva: Samsung, The Freestyle

Tähän saakka videotykit ovat olleet paitsi suurikokoisia myös melko äänekkäitä, mutta The Freestyle on kompaktin kokoinen ja sen kerrotaan olevan helppokäyttöinen. Laitteen on nimittäin määrä säätää itse itsensä kuhunkin tilaan sopivaksi muun muassa kuvan automaattisen tarkennuksen ja suoristuksen avulla. Myös sivusta heijastettaessa käytettävä keystone on valmistajan mukaan automaattinen. Mielenkiiintoisena erikoisuutena on adapteri, jolla laitteen saa kiinni lampun kantaan vaikkapa kattoon tai toimistopöydän yläpuolelle.

Kuva: Samsung, The Freestyle

Uudenlainen projektori painaa 830 grammaa ja se mahdollistaa videokuvan esittämisen niin seinällä kuin vaikkapa pöydässä tai katossa. Laitteella on mahdollista heijastaa terävästi jopa 100-tuumainen videokuva ja siinä on mukana myös äänentoisto. Laitetta voi käyttää myös USB-PD-tekniikan ulkoisten akkujen kanssa ja siinä on mukana Samsungin televisioista tuttuja Smart TV -ominaisuuksia suoratoistoineen. The Freestyle tulee Pohjoismaissa myyntiin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.