Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntuu jälleen koronan takia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lumenveiston SM-kilpailut Ilomantsissa peruuntuvat helmikuulta vallitsevan koronatilanteen takia. Kisajärjestäjä Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys katsoo, että tällaisessa tilanteessa ILO!LUMI-tapahtuman ja SM-kisojen peruuttaminen on viisain vaihtoehto.

Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Volotinen on harmissaan lumenveiston SM-kilpailun mönkään menemisestä jälleen kerran. Ilomantsissa riittäisi järjestelyinnostuksen ohella myös kosolti valkoista rakennusmateriaalia.

– Joudun murhemielin toteamaan pienen ihmisen ja organisaation voimattomuuden maailmanlaajuisen pandemian edessä. Joudumme peruuttamaan SM-kisat jo toisena vuotena peräkkäin, ja ironista on se, että meillä on nyt ennätysmäärä uutta puhdasta lunta lumiveistosten aihioiksi, Volotinen sanoo, mutta toivoo, että lumenveiston kilpailuista päästään nauttimaan vielä tulevaisuudessa.