Torakka miehen korvassa kolmen päivän ajan – ötökkäkammoisen painajainen

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Ötököiden päätyminen ihmisten korviin on melko harvinaista, mutta ei suinkaan mahdotonta. Tämän sai hiljattain taannoin eräs uusiseelantilainen mies. Hänen korvavaivalleen paljastui karmiva syy. 40-vuotias Zane Wedding oli taannoin uimassa Aucklandissa sijaitsevassa yleisessä uima-altaassa.

Kotona hän tunsi korvansa olevan lukossa. Vaiva ei loppunut korvatipoilla, ja Wedding päätti hakeutua lääkärin hoidettavaksi. CNN:n mukaan lääkäri epäili miehen korvassa olevan vain vettä ja kehotti häntä vain puhaltamaan sisään hiustenkuivaajalla. Mikään ei kuitenkaan auttanut vaivaan, ja lopulta Wedding päätti kääntyä kurkku-, nenä- ja kurkkutautiasiantuntijan puoleen.

Lääkärin tähystäessä korvaan tukoksen aiheuttajaksi paljastui torakka. Hyönteinen poistettiin Weddingin korvasta alle viisi minuuttia kestäneessä toimenpiteessä.

– Tajusin jokaisen korvassani viikonloppuna tuntemani liikkeen olleen torakan liikkumisen aiheuttama. Olin pumpannut kuumaa ilmaa sisään ja lämmittänyt ötökkää korvassani koko viikonlopun. Se sai minut voimaan pahoin, Wedding avautui.