Uimari Matti Mattson on vuoden urheilija

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Urheilutoimittajain liitto valitsee vuosittain vuoden suomalaisen urheilijan. Vuoden urheilija 2021 -palkinnon sai Suomea Tokion olympialaisissa edustanut uimari Matti Mattson. Hänet palkittiin torstai-iltana Helsingissä järjestetyssä Uhreilugaalassa.

Mattson voitti pronssimitallin 200 metrin rintauinnissa viime kesänä järjestetyissä olympialaisissa. Mattsonin kerrotaan olleen Vuoden urheilija -raadin ylivoimainen ykkönen tittelin saajaksi. Toiselle sijalle nousi niin ikään olympiapronssia voittanut nyrkkeilijä Mira Potkonen.

Porilaisen Mattsonin uralta ei ole käänteitä puuttunut. Uimari voitti MM-pronssia 200 metrin ritauinnista Barcelonassa vuonna 2013, mutta alkoi sen jälkeen kärsiä urheilua haitanneista terveysvaikeuksista. Myöhemmin hänellä todettiin keliakia, ja gluteeniton ruokavalio toi apua ongelmiin.

Mattson oli kolmas Vuoden urheilija -palkinnon saanut uimari. Palkinnon ovat aikaisemmin voittaneet uimareista Jani Sievinen vuonna 1994 ja Hanna-Maria Seppälä vuonna 2003.