Microsoft ostaa pelijätti Activision Blizzardin – kauppahinta jopa 60 miljardia euroa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Microsoft on paljastanut ostavansa peliyhtiö Activision Blizzardin. Activision Blizzard on julkaissut lukuisia menestyspelejä, joihin lukeutuvat muun muassa Call of Duty, Warcraft ja Overwatch -sarjat.

Microsoft maksaa Activision Blizzardista hurjat 68,7 miljardia dollaria, eli noin 60 miljardia euroa. Yritysaupat ovat sekä Microsoftin historian että koko pelialan suurimmat. Microsoftin mukaan kaupat auttavat teknologiajättiä kasvattamaan peleihin liittyviä liiketoimiaan ja tarjoaa rakennuspalikat yhtiön oman metaversumin luomiseksi.

Activision Blizzardin eri puolilla maailmaa sijaitsevissa pelistudioissa työskentelee yhteensä noin 10 000 ihmistä. Microsoft osti viime vuonna myös toisen pelijätin, Bethesda-yhtiön 6,6 miljardin euron kauppahintaan.