Hurja näky videolle – lentokone laskeutui maailman vaarallisimmalle lentokentälle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nepalin Luklassa sijaitsevaa Tenzing-Hillaryn lentokenttää on kutsuttu usein maailman vaarallisimmaksi. Lentokentästä tekevät vaarallisen sen korkea sijainti, rajut tuulet, arvaamaton sää sekä kiitoradan lyhyys ja kapeus.

Luklan lentokentälle laskeutuminen vaatii lentäjiltä taitoa, kokemusta ja pitkäjänteisyyttä. Viraalina levinneellä tuoreella videolla seurataan hurjaa tilannetta, jossa lentokone laskeutuu vaaralliselle kentälle. Videon tapauksessa laskeutuminen onnistuu turvallisesti.

Luklan lentokenttä on usein suljettuna, ja sen turvallinen käyttö onnistuu tyypillisesti vain muutaman tunnin ajan päivän aikana. Tästäkin huolimatta kenttä on suosittu eritysesti vuorikiipeilijöiden keskuudessa. Moni heistä aloittaa Luklasta matkansa kohti Mount Everestin perusleiriä.