Suomalaisilla e-urheilijoilla jättimäiset tulot – huippupelaajille valtavia summia

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi lukeutuu e-urheilun kärkimaihin, ainakin pelaajien tienaamissa summissa mitattuna. Tämä ilmenee vedonlyöntiyhtilö OLBG:n tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuksessa listattiin muun muassa maat, joiden e-urheilijat tienaavat yhteensä eniten turnauksissa.

Suomi on listan sijalla kymmenen. 1 693 suomalaista e-urheilun ammattilaista on tiennannut turnausvoitoilla yhteensä 24 miljoonaa euroa. Listan ensimmäisellä sijalla on Yhdysvallat, jossa pelaajat ovat tienanneet yhteensä 155 miljoonaa dollaria. Toiseksi sijoittui Kiina, kolmanneksi Etelä-Korea, neljänneksi Venäjä ja viidenneksi Ruotsi.

OLBG:n eniten turnausvoitoilla tienanneiden pelaajien kansainvälisen listan toisella sijalla on suomalainen JerAx eli Jesse Vainikka. Hän on tienannut turnausvoitoilla yhteensä yli 5,5 miljoonaa euroa. Listan kärkikymmenikössä ovat myös suomalainen Topson eli Topias Taavitsainen 4,9 miljoonalla eurolla sijalla viisi ja Matumbaman eli Lasse Urpalainen 3,8 miljoonalla eurolla sijalla yhdeksän.