Shirly Karvinen lupasi: ”Joka viikko kymmenen kilometriä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden 2016 Miss Suomi ja Selviytyjät-kilpailun voittaja Shirly Karvinen on päättänyt juosta kymmenen kilometriä viikossa. Hän ei halua enempää määritellä sitä, juokseeko hän matkan kerralla vai viikon seitsemän päivän aikana. Pääasia on, että hän juoksee.

– Mä otin tavoitteeks tän kevään juosta joka viikko 10km, ihan sama meenkö sen kilsan pätkissä vai vedänkö kerralla purkkiin. Ja mulle tää tuntuu just hyvältä, ei mitään kreisejä elämänmuutoksia vaan realistinen tavoite mikä ei vaadi liiallista puristamista, hän kirjoittaa.

– En oo ikinä ollu himojuoksija ja pystyn laskee yhden käden sormilla ne kerrat kun juoksusta oon jotenkin nauttinu. Mut mua viisaammat väittää, että toistojatoistoja niin jossain vaihees tuntuu hyvältä. Vielä ei olla kauheen lähellä, mutta runners highta odotellessa.

Juoksuharrastus on nopeasti kehittyvä ja helposti koukuttava harrastus. Kymmenen kilometriä tarkoittaa keskivertojuoksijalle alle 1,5 tunnin pituista matkaa. Juoksemisessa tärkeintä ovat oikeanlainen juoksuasento ja hyvät kengät.