Maailman lyhyin nainen on tarkka ulkonäöstään – panostaa meikkiin ja mittatilausvaatteisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Intialainen 28-vuotias Jyoti Amge on saman kokoinen kuin neljä kuukautta vanha vauva. Hän on ainoastaan 62,8 senttimertiä pitkä. Maailmanennätyksellisen lyhyt nainen on napannut Guinnessin ennätyksen ja saanut oman televisio-ohjelman. Hän kuitenkin haaveilee isommista rooleista näyttelijänä.

Lilliputtia muistuttava Jyoti on tarkka ulkonäöstään. Hän meikkaa päivittäin ja on opetellut taidon katsomalla tutorial-videoita netistä. Hän joutuisi käyttämään pienen kokonsa vuoksi vauvojen vaatteita, joten hänellä on oma henkilökohtainen räätäli. Naisen mukaan hän suunnittelee vaatteensa itse ja ompelija sitten luo asut hänelle.

– Haluan sanoa kaikille haasteiden kanssa painiville ihmisille, että mikäli haluaa mennä elämässään eteenpäin, tulee muiden mielipiteille viitata kintaalla. Keskity omaan elämääsi. Jos sinulla on hyvä tukiverkko, pystyt tekemään mitä tahansa, Jyoti sanoo videolla.

Intialaiset uskoivat ensin, että pienikokoinen nainen on Jumala. Saamansa suosion avulla nainen alkoi luomaan uraa näyttelijänä ja Jyoti pääsi musiikkivideoon esiintymään kahdeksanvuotiaana. Videon jälkeen hänestä kuvattiin dokumentteja ja maine kasvoi kohisten. Lopulta hän sai roolin American Horror Story -televisiosarjasta.