Seitsemisen kansallispuisto houkuttelee talviretkeilijöitä – lumikengillä, suksilla tai kävellen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pirkanmaalla sijaitseva Seitsemisen kansallispuisto soveltuu myös talviretkeilijöille. Kansallispuistossa pääsee talvella hiihtämään, lumikenkäilemään ja patikoimaan. Suositut luontopolut, Aarnipolku sekä Runokangas, ovat usein läpi talven käveltävissä myös ilman lumikenkiä, vaikka reiteillä ei ole talvikunnossapitoa.

Kansallispuiston reitistön uudistustöistä johtuen Seitakierros ja Virkatie ovat poistuneet käytöstä. Korvaavaa pidempää vaellusreittiä suunnitellaan kansallispuiston eteläosaan. Lumikengillä ja umpihankihiihtämällä pääsee kansallispuistossa liikkumaan laajemmin. Tulee kuitenkin huomioida, että Multiharjun rajoitusosalla on pysyttävä aina merkityllä reitillä. Seitsemisen pysäköintialueilla on talvikunnossapito Pitkäjärven pysäköintialuetta lukuun ottamatta.

Perinteisen hiihtotyylin latu kulkee Koveron, Särkilammin marjatilan, Soljasen ja Tasaisenkankaan välillä janareittinä. Hiihtolatua ylläpidetään talvilomien loppuun asti, jos lumitilanne sen sallii. Seitsemisen luontokeskuksen lämmitysjärjestelmän energiatehokkuutta parannetaan parhaillaan ja tämän vuoksi luontokeskuksen näyttelytilat ovat alkuvuonna suljettuina. Kahvila-Ravintola Kettis palvelee normaalisti koko remontin ajan.