Haluatko aloittaa hiihtoharrastuksen? Näillä vinkeillä onnistut

Fitness Lifestyle Urheilu · Terhi Piiroinen

Hiihto on koko vartaloa tehokkaasti kuormittava liikuntaharrastus. Jos viimeisimmästä hiihtokerrasta on jo aikaa, niin näillä Suomen Ladun tarjoamilla vinkeillä paluu laduille sujuu kuin itsestään.

1. Välineet ja varusteet kuntoon Perinteiselle ja vapaalle tarvitaan omat välineet. Sekä sukset että monot ovat erilaiset ja sauvat eripituiset. Hyvä hiihtoasu pitää tuulen, mutta kykenee haihduttamaan hiihtäjän tuottaman lämmön. Valitse alimmaiseksi kerrokseksi materiaalia, joka vie kosteuden pois iholta.

2. Tekniikka haltuun Aloittelijan on useimmiten helpointa aloittaa perinteisestä hiihtotavasta. Muutamia periaatteita voi hyödyntää sekä perinteisen että vapaan hiihtotavoissa. Hiihtoasento on ryhdikäs ja hieman hyökkäävä. Toinen tärkeä seikka on opetella liukumaan suksella ja siirtämään painopiste rohkeasti liukuvan suksen päälle. Lisäksi sauvat kannattaa pitää lähellä vartaloa. Niiden kuuluu iskeytyä lumeen noin siteiden kohdalla.

3. Muista latuetiketti Latu on kaikkien hiihtäjien yhteinen, jossa jokainen saa hiihtää omalla tyylillään ja vauhdillaan. Muistathan hyvän latu­etiketin!

4. Tärkeintä on hiihdosta nauttiminen! Mainio tapa nauttia hiihdosta on pakata hyvät eväät sekä lämmintä vaihto­vaatetta reppuun ja suunnata laturetkelle vaikkapa lähimmälle latumajalle.

Lähde: Suomen Latu