Lumimyrskyn vaikutus: Harvennetut vuorot pääkaupunkiseudun junaliikenteessä tänään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lauantaina alkaneen Valtteri-myrskyn myötä on harvennettu vuoroja pääkaupunkiseudun junien lähiliikenteessä. Kaikki A-junat ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälein. Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä.

Satanut lumi liikkuu pohjoistuulen ja junien viiman mukana vaihteisiin. Pakkanen voi vaikeuttaa edelleen tilannetta, ja aiheuttaa haasteita vaihteille, asemalaiturien lumenpoistolle ja junakalustolle. Liikennettä supistamalla saadaan työrakoja muun muassa rautateiden kunnossapidolle.

– Urakoitsijat ovat keskittyneet lumen poistoon ja vaikka lunta on poistettu kaikilla resursseilla, niin työtä on vielä jäljellä. Liikenteen sujuvuuden näkökulmasta vaihteiden puhdistaminen on kriittistä. Vaihteiden lämmityksen lisäksi vaihteita joudutaan puhdistamaan junaliikenteen ehdoilla myös käsin harjoilla ja lapioilla.