IL: HUS-toimitusjohtaja matkailusta hiihtolomilla: ”En näkisi siinä suurta riskiä”

Matkailu · Tim Isokivi

Suomalaisten hiihtolomakausi ajoittuu tänä vuonna helmi-maaliskuun taitteeseen viikoille 8, 9 ja 10. Moni on saattanut pohtia, onko vallitsevassa koronatilanteessa turvallista matkailla Suomessa tai ulkomailla.

Kysymystä kommentoi Iltalehdelle Husin toimitusjohtaja Markku Mäkijärvi. Hänen mukaansa ei ole suurta eroa siinä, matkustaako hiihtolomalla esimerkiksi Lappiin vai Keski-Eurooppaan. Hän kertoo rokotekattavuuden, tartuntalukujen ja koronaturvallisuuden olevan muualla Euroopassa samaa luokkaa Suomen kanssa. Koronan tarttumisen todennäköisyyteen vaikuttaa kohdemaan sijaan ennemminkin se, mitä lomalla tekee.

– Kohteella ei ole niin suurta väliä, vaan sillä, mitä siellä tehdään. Jos siellä vietetään normaalia perhelomaa, en näkisi siinä suurta riskiä. Mutta edelleen esimerkiksi yökerhot ja vastaavat ovat paikkoja, joista tartunnan saa herkemmin, Mäkijärvi kertoi.

Mäkijärven mukaan omikronia ei tarvitse erityisesti pelätä rokotussuojan saaneena. Tartunnan saaminen ei ole maailmanloppu, sillä rokotetut selviävät taudista usein lievin oirein.