Upea tulos! Kampanja keräsi 1 027 156 euroa nuorten mielenterveystyöhön

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalainen Pidä huolta -hyväntekeväisyyshaaste keräsi 1.027.156 euroa nuorten auttamiseen ja tukemiseen. Kampanjan yli miljoonan euron tuotto tullaan käyttämään lyhentämättömänä nuorille kriisiapua tarjoavaan Sekasin-chattiin ja nuorten mielenterveystaitojen vahvistamiseen.

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Pidä huolta -kampanja on Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteinen hyväntekeväisyyshaaste, jonka avulla on kerätty rahaa nuorten auttamiseen ja tukemiseen koronapandemian jälkeen yli 70 suomalaisen artistin voimin.

Kampanjan tuotolla Sekasin-chat saa tulevan kahden vuoden aikana:

– viisi työntekijää vahvistamaan Sekasin-chattia, joista kolme aluekoordinaattoreiksi Pohjois-Suomen, Etelä-Suomen ja pääkaupunkiseudun alueille – vahvistettua Sekasin-verkkotyön tiimiä– kohdattua 15.000 nuorta– järjestettyä 12 alueellista vapaaehtoistyön rekrytointia ja koulutusta– koulutettua 30 uutta mentor-vapaaehtoista– tarjottua jatkuvan päivystystyön tuen, ohjauksen ja jatkokoulutuksen vapaaehtoisena toimiville.– Lisäksi nuorten mielenterveyttä vahvistavassa työssä 10.000 nuorta saa harjoitella mielenterveystaitoja ja 1.000 yläkoulun aikuista saa vahvistusta omalle mielenterveysosaamiselle. Koulutusten mukana koulut saavat käsikirjoja, julisteita sekä vihkoja nuorten mielenterveyden edistämiseen.