Hämmästyttävä näky Helsingissä – sarvipöllö lenteli keskellä kaupunkia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sarvipöllöjä on totuttu näkemään lähinnä metsien suojissa. Taannoin Suomessa rauhoitetun lajin edustajasta tehtiin kuitenkin havaintoja yllättävässä paikassa, Helsingin keskustassa.

Sarvipöllö nähtiin lentelemässä Helsingin Kruununhaan alueella tiistaina keskellä päivää. Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan pöllöä jahtasi reviiritietoinen varisparvi. Pöllön lento päättyi linnun törmättyä ikkunaan ja pudottua maahan tuupertuneena.

Tilannetta todisti Sibelius-lukion opettajana toiminut Linnea Nieminen, joka kertoo linnun ympärille kerääntyneen joukko huolestuneita kaduntallaajia. Lopulta pöllö kuitenkin toipui ja lähti heidän helpotuksekseen jälleen lentoon.

Sarvipöllöt liikkuvat yleensä pimeän tullen, joten niihin törmääminen päiväsaikaan on etenkin kaupunkiympäristössä harvinaista. Silminnäkijät ottivat Kruununhaassa vierailleesta linnusta kuvia, joita he jakoivat sosiaalisessa mediassa.